Politika

U Skupštini Srbije sednica o promeni Ustava

(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO)
U Skupštini Srbije danas se održava posebna sednica sa jednom tačkom dnevnog reda - Predlog za promenu Ustava Republike Srbije, koji je podnela Vlada.

Kako je ranije objašnjeno, poslanici će se u ovoj fazi izjasniti o nameri Srbije da menja najviši zakonski akt u delu o pravosudju, dok će se o konkretnim rešenjima raspravljati na nekoj od narednih sednica.

Skupštinski Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo doneo je 16. aprila ove godine Odluku o pokretanju aktivnosti za promenu Ustava, a nakon toga su organizovana javna slušanja u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.

Nakon što Skupština potvrdi nameru za promenu Ustava, a u kasnijoj fazi dvotrećinskom većinom izglasa i predložene amandmane, sledeći korak je organizovanje referenduma.

Predsednik Skupštine Ivica Dačić izjavio je da bi referendum o promenama Ustava mogao da se održi na jesen, odnosno pre parlamentarnih izbora i raspuštanja Skupštine.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend