Politika

Veselinović: Šapić nije ozbiljan kandidat, moguć naš predlog za predsedničkog kandidata

(BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC/EV)

(BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC/EV)

Kandidat koalicije Moramo za gradonačelnika Beograda Dobrica Veselinović ocenio je danas da predsednički kandidat vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Šapić nije ozbiljan kandidat već je u pitanju politička kalkulacija, a rekao je i da ne isključuje mogućnost da Ne davimo Beograd ima svog kandidata za predsednika.

„Šapića zanima da napravi dil zarad nekog privatnog interesa. To smo videli u opštini Novi Beograd gde nije bio nadležan ni za šta. Ni sada nema plan za Beograd. Njegov prelazak u SNS je odlika njegovog kalkulantstva, on hoće da napravi bolji dogovor za njega. Njega Beograd ne zanima, mislim da nije ozbiljan kandidat, niti može da ponudi rešenje za probleme“, kazao je Veselinović za televiziju N1.

On je ocenio da su u dokumentu koji su predstavili javnosti, naveli da im je drago da postoji više kandidata i da je to način da se motivišu gradjani da u što većem broju izadju na birališta.

Baner Boom93 Android aplikacija

Veselinović je kazao da pokret Ne davimo Beograd, koji je deo koalicije Moramo, nije doneo odluku o predsedničkom kandidatu, a nije isključio mogućnost da će imati svog kandidata.

Upitan sa kime bi formirali gradsku vlast ukoliko pobede, Veselinović je rekao da „bilo kakva saradnja sa SPS ili SNS ne dolazi u obzir, ni u kakvom odnosu“, dok sa druge strane navodi da će „sa ostalima razgovarati i videti šta može da se uradi, a glavni cilj je da smenimo ovu vlast“.