Politika

Vučić povodom sastanka u Ohridu: Nisam preveliki optimista

FOTO: Boom93/ S.Lisac

FOTO: Boom93/ S.Lisac

„Nisam preveliki optimista, ali Srbija je uvek spremna da razgovara o kompromisnim rešenjima, a sve ostalo znate, ništa se nije promenilo od skupštinske rasprave i zaključaka koje smo donosili”, izjavio je u Inđiji predsednik Srbije Aleksandar Vučić uoči sastanka s kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem u Ohridu.

„Sve sto je trebalo da poručim, rekao sam Gabrijelu Eskobaru i Miroslavu Lajčaku u lice kada su bili u Beogradu, a sutra ću to reći (Žozepu) Borelu i Kurtiju i to je to”, rekao je Vučić.

Vučić je dodao da je čuo da je za sastanak u Ohridu akreditovano skoro 200 novinarskih ekipa, ali da ne zna šta one očekuju.

„Sremski okrug jedan od najrazvijenih u Srbiji“

On je ocenio da je Sremski okrug jedan od najrazvijenijih i da velikom brzinom napreduje.

Vučić je u okviru posete Sremskom okrugu najavio dalja ulaganja u infrastrukturu u tom delu Srbije, kao i u zadravstvene i obrazovane ustanove.

Posle Stare Pazove, gde je obišao pogon kompanije „Stamevski – Moj slatkiš”, Vučić je u Indjiji posetio pogon kompanije „Plastik Gogić”.

„Baš sam srećan da u ovome što gradimo možete i vi da učestvujete, da ne moramo sve od stranaca da kupujemo”, rekao je Vučić vlasnicima kompanije.