Politika

Vučić predložio Miloša Vučevića za novog predsednika SNS

FOTO: Youtube/Printscreen

FOTO: Youtube/Printscreen

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić predložio je Miloša Vučevića za novog lidera te partije.

Vučić je na Skupštini SNS, koja se održava u Kragujevcu, rekao da će Vučevića za predsednika stranke i formalno predložiti po drugoj tački dnevnog reda.

„Ne trijumvirat, ne desetočlano, pedestočlano ili ne znam kakvo predsedništvo, prelažem vam da za predsednika SNS-a, a on će, naravno, konsultujući se sa svima nama doneti odluku o budućem rukovodstvu i Predsedništvu, preldažem da izaberemo Miloša Vučevića“, rekao je Vučić obraćajući se prisutnim delegatima.

„Šta bih imao da vam kažem o našem Milošu, znam da je od početka sa nama, da najbolje zna šta je stranka, znam koliko voli SNS, znao sam mu i oca koji je bio jedan od najuglednijih advokata, zajednosa sa ocem Maje Gojković, u Novom Sadu, znam iz koliko je dobre porodice, znam koliko je odan SNS-u, ali i ideji samostalne, nezavisne i prosperitne Srbije, siguran sam da će uz moju i vašu podršku moći da obavi veliki posao, i da radi još više i još snažnije“, rekao je Vučić obrazlažući svoj predlog.

Vučić je rekao i da suviše voli SNS, i da nikada neće napustiti stranku, dok god je živ.

„Kako kod činili, šta god radili, uvek ću biti sa vama i uz vas. Samo mislim da je potreban nešto drugačiji pristup objedinjavanja većeg broja snaga onih koji hoće da se izbore za pobedu rodoljubive, uspešne Srbije, koja će da brine o svojim građanima“, kazao je on.

Istakao je i da je ponosan što je „sve ove godine vodio najbolju stranku u zemlji“.

„Ono sinoć (skup ‘Srbija nade’ u Beogradu) i ovo danas neću nikada zaboraviti“, rekao je Vučić.

Šesta Skupština SNS održava se danas u hali SBB Jezero u Kragujevcu, ali je u petak, pod okriljem noći, cela dvorana rebrendirana i gde god se nalazio naziv generalnog sponzora SBB-a, sve je promenjeno u A. Vućić i SNS.

Kompanija SBB najavila je da će „sa velikim žaljenjem“ zbog toga prekinuti saradnju sa gradom Kragujevcem, sve dok ga vodi ovakva vrsta političara.