Politika

Vulin: Prisluškivanje Vučića rađeno planski i zlonamerno

Foto: N1/printscreen
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da se tačno zna ko je organizovao mehanizam pomoću kojeg je prisluškivan predsednik Srbije Aleksandar Vučić i poručio da je prisluškivanje rađeno planski i zlonamerno.

„Mi smo svoj posao odradili, sve znamo i sve smo dokazali. Kada će tužilaštvo kvalifikovati delo, ne mogu da govorim o tome, ali da je prisluškivanje dokazano – jeste“, rekao je Vulin u intervjuu za „Politiku“.

Ministar je ukazao da je ceo predmet sa dokazima MUP predao tužilaštvu, te da je razgovarano i sa bivšom državnom sekretarkom Dijanom Hrkalović, nakon što je davala izjave u medijima da je ministar Nebojša Stefanović čitao te transkripte.

„Njena izjava je dostavljena nadležnom tužilaštvu i sada čekamo kakva će biti njihova reakcija“, poručio je Vulin a na pitanje o umešanosti stranog faktora, on je odgovario „ne bez razloga“.

Vulin je rekao da predsednik Vučić „ne odgovara nikome osim Srbima“ i dodao je on jedini državnik u Evropi koji je rekao da Srbija nikada neće da bude članica NATO-a.

„Jedini je koji nije uveo sankcije Rusiji, jedini je rekao da je Srbija samostalna i da će nastaviti da to bude. Ova vrsta prisluškivanja nije samo pritisak, već uvek i priprema za političko, pa i fizičko ugrožavanje“, naveo je on.

Vulin je naveo i da EU od početka prema Srbiji ima licemeran odnos i postavlja „pokretne mete“ kada je reč o ispunjenju zahteva za članstvo.

„Sada kažu uvedite sankcije Ruskoj Federaciji, a onda vam nudimo nešto što ne možete da odbijete – da priznate Kosovo. Nemoguće je da oni misle da bismo to stvarno uradili, da se odreknemo jedinog saveznika tokom najvećeg dela istorije, a za “nagradu“ ćemo se odreći dela svoje teritorije i reći da su vekovi borbe za KiM bili zapravo glupost i budalaština“, kaže Vulin.

On ističe da će Srbija za mir učiniti skoro sve, a za slobodu baš sve.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend