Politika

Za 24 sata odloženo izricanje kazni za srpske registarske tablice gradova na Kosovu

FOto: printskrin/News max adria YT

FOto: printskrin/News max adria YT

Policija Kosova je saopštila da je za 24 sata odložena primena odluke vlade Kosova da se od 21. novembra počne sa izricanjem novčanih kazni za vozila sa srpskim registarskim tablicama na Kosovu.

„Odlukom, izricanje opomene će se nastaviti do 21 novembra, a nakon ovog datuma od dvadeset drugog (22) novembra do dvadeset prvog (21) januara 2023 godine, za sve vlasnike vozila koja se kreću na teritoriji Republike Кosova sa ovakvim nelegalnim registarskim tablicama, prema zvaničnoj odluci, Policija Кosova će početi sa sprovođenjem kažnjavanja novčanom kaznom u skladu sa zakonima na snazi“, kaže se u saopštenju PК.

Takođe se ističe da od 1. novembra do danas izrečeno 1.740 opomena za vlasnike vozila sa srpskim registarskim tablicama gradova na Кosovu.
Кako je saopšteno iz vlade Кosova, u Briselu će se sutra sresti premijer Кosova Aljbin Кurti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i jedina tačka susreta je pronalaženje rešenja za prevazilaženje tenzija koje su izazvane odukom vlade Кosova o preregistraciji srpskih sa RКS tablicama za gradove na Кosovu.

I ova odluka o odlaganju za 24 sata izricanja kazni se u Prištini ocenjuje kao davanje mogućnosti pronalaženja rešenja za pitanje registarskih tablica ali i drugih otvorenih pitanja u dijalogu dve zemlje.