Sport

60. LJKI: Dušan Janković odbranio titulu viteza (FOTO)

FOTO: J. Milenković

FOTO: J. Milenković

Finalom Ljubičevskog višeboja završene su 60. Ljubičevske konjičke igre. Posle pet disciplina najbolji je bio Dušan Janković sa svojim grlom Temudžinom.

„Prelep je osećaj odbraniti titulu. Da sam se nadao, jesam, verovao sam. Da se nisam nadao i da nisam verovao ne bih ni došao do ovoga. Juče je bio jedan dan, pitali su me šta to radiš, ne ličiš na sebe, danas je  drugi dan i ličim na sebe. Vreme je prelepo, kiša pada i neka pada cele nedelje“, rekao je Dušan Janković za Boom 93.

Ovo je njegova druga titula.

Podsetimo, sa Dušanom Jankovićem razgovarali smo u susretu jubilarnim, 60. LJKI.

Nagradni fond Ljubičevskog višeboja je 1 650 000 dinara.

Drugo mesto osvojio je Marko Milenković. Kao i pobednik, i Marko je osvojio 12 poena, ali je za pobedu bilo presudno bolje vreme Dušana Jankovića u kurirskom jahanju.

Foto: J. Milenković/Boom93

Za treće mesto izborio se Nenad Anđelić, koji je osvojio 10 poena.

Foto: J.Milenković/Boom93

Igre su svečano zatvorene spuštanjem zastave.

FOTO: J. Milenković

Miomir Korać je proglašen za počasnog viteza Ljubičevskih konjičkih igara. Dr Miomir Korać je direktor Arheološkog instituta u Beogradu i rukovodilac projekta Viminacium.

Ovogodišnji višeboj propraćen je lošim vremenskim uslovima, kišom kao i grmljavinom.

U finale Ljubičevskog konjičkog višeboja plasiralo se osam takmičara. To su: Marko Milenković, Nenad Anđelić, Andrija Sterđević, Luka Vasiljević, Vojin Mirković, Dušan Janković, Siniša Stokić, Mališa Vujčić i Milan Ivić. Marko Milenković osvojio je najviše poena – 14. Ove godine nije učestvovao se sa svojim grlom Nevalom, sa kojim je osvajao titule viteza, već sa grlom Mega Boom.

Takmičari su se, tradicionalno, takmičili u pet disciplina: gađanje buzdovanom, gađanje strelom, kurirsko jahanje, gađanje kopljem i seča sabljom.

Ljubičevskom višeboju prethodilo je voltižovanje dece.

FOTO: J. Milenković

 

Projekat „Supermarket kulture”, koji podržava Gradsko veće Grada Požarevca, a čiji je deo i ovaj tekst, ima za cilj da afirmiše kulturne vrednosti i stvaralaštvo, da predstavlja stvaraoce i umetnike, ali i da obrađuje ključne teme od značaja za položaj kulture i umetnosti u društvu i našoj lokalnoj zajednici, da pruži podršku i istakne važnost kulturne politike za budućnost našeg društva. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.