Sport

Angel Secret: Grlo koje je pobedilo u galopskoj trci „Braničevo“

Foto: D.Vujičić
Drugog dana Ljubičevskih kojničkih igara, održane su dve kasačke i četiri galopske trke, među kojima je i galopska trka „Braničevo“ na 1800 metara, na kojoj je pobedu odnelo grlo Angel Secret, čiji je jedan od vlasnika bio sagovornik redakcije Boom93.

Dejan Vujičić (udruženje „Bel-Racing“), ljubitelj konja i konjičkog sporta, ovim poslom se aktivno bavi od 2018. godine, dok je pomenuto grlo u vlasništvu njegovog udruženja od prošle godine.

„Rad sa konjima je čista ljubav, a ne posao. Angel Secret je grlo koje je na kladionici sa kvotom 10 bilo potpuni autsajder. Niko nije verovao u nju. Iako je za vreme boravka u Mađarskoj konstantno dobro trčala i bila skoro uvek u prva tri mesta, ovde je smatrana nepoznatim grlom.“- rekao je Dejan Vujičić.

Dejanu je ovo treći put da prisustvuje igrama, a publika požarevačkog hipodroma pamti i ostala njegova grla : Magic man, First Thought, Smiling i Lullaby.

U trci „Kup Ljubičeva“ pobedu odnelo grlo Trigger

U nadmetanju grla na 2.400 metara, najbrže je bilo grlo Trigger, dok je grlo Calabrese zauzelo drugo, a grlo Silvestris treće.

U internacionalnoj trci „Knez Mihailo“, pobednik grlo Brenno Laumar

U nadmetanju na stazi od 2.200 metara, prva tri mesta zauzela su grla Brenno Laumar, Amy del Duomo i Gomez.

Fond za nagrade ove godine je iznosio 6 miliona dinara. Od ovog iznosa 2 miliona je izdvojeno za Kup Ljubičeva, a fond za Ljubičevski višeboj iznosi takođe 2 miliona, dok je za glavnu kasačku trku „Knez Mihajlo“ izdvojeno 800.000 dinara.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend