Sport

Basketaši mlade reprezentacije Srbije pobednici 3×3 turnira u Požarevcu

Foto: Boom93/M. Veljković

Foto: Boom93/M. Veljković

Basketaši mlade reprezentacije Srbije do 23 godine trijumfovali su na turniru u Požarevcu, koji im je ujedno i poslednja priprema pred Mediteranske igre u Alžiru.

Ekipa u sastavu Miloš Antić, Stefan Momirov, Nemanja Stanković i Nikola Kovačević u finalu je savladala tim Wolves sa 14:7, te tako osvojili i novčanu nagradu od 120.000 dinara, ali i slot za učešće na velikom finalu prvenstva Srbije.

Bolje otvaranje susreta, te umor rivala, dodatno su olakšali posao mladim reprezentativcima. Igrala je Srbija sada već svoju prepoznatljivu igru, a na današnjem turniru predvodio ih je odlično raspoložen Momirov.

Treće mesto pripalo je ekipi Svilajnca, dok je kod juniora do trijumfa stigla ekipa Vekol, koja je sa 17:15 savladala Čukine juniore.

Polufinalni dueli u seniorskoj konkurenciji bili su naročito ubedljivi, što inače nije krasilo preostale današnje basket. Wolves je bio bolji od Aranđelovca sa 12:5, ali su u tom susretu i ostali bez dodatne energije, koja ime je nedostajala u finalnoj borbi. Srbija je pak eliminisala Svilajnac sa 21:14, verovatno najprijatnije iznenađenje turnira.

Foto: Boom93/M. Veljković

Zanimljivo je bilo i u četvrtfinalnoj fazi, a prvo su prilično lako dobili igrači Aranđelovca. Parirao je tim Alžira, koji se u Srbiji nalazi na pripremama, ali je srpska ekipa slavila sa 16:12. Iskusni tim Wolves nije imao problema sa ekipom Muzik, 16:10, kao ni reprezentacija Srbije do 23 godine u duelu sa Mrčajevcima, 21:10. Poslednji četvrtfinalni duel ujedno je bio i najzanimljiviji, a Svilajnac je priredio iznenađenje pobedom nad Anonimusima u poslednjim sekundama, 17:15.

I ovaj turnir podržali su naši prijatelji, Laško, Roda, Intersport, Admiral Bet i Triglav osiguranje, dok ste samu završnicu turnira mogli da pratite u direktnom prenosu na Drugom programu Radio televizije Srbije.