Sport

Kostolčanin predstavlja Srbiju na Mediteranskim igrama u Alžiru

Foto: Youtube/Printscreen - RTS Sajt
U alžirskom gradu Oran u periodu od 25. juna do 6. jula održaće se 19. Mediterantske igre.

Na ovom međunarodnom sportskom takmičenju, koje se održava svake četiri godine, učestvovaće sportisti iz 26 država sa 3 kontinenta, Evrope, Azije i Afrike. Srbiju će na ovogodišnjim igrama predstavljati 99 sportista koji će se takmičiti u 11 sportova.

Među tim sportistima je i Kostolčanin Petar Vefić koji će Srbiju predstavljati u gimnastici.

Petar Vefić je svoje prve korake u gimnastici napravio i pre polaska u školu, sa pet godina. Dve godine kasnije ostvario je svoju prvu pobedu u Pionirskoj gimnastičkoj ligi Srbije u kojoj je tokom narednih godina postao apsolutni šampion.

Od 2012. godine na takmičenjima sa vršnjacima potpuno dominira domaćom scenom, da bi već od naredne godine počeo da beleži uspehe i na međunarodnim turnirima. U Budimpešti je u svojoj takmičarskoj grupi bio drugi, a na svom prvom Evropskom šampionatu održanom u Sofiji 2014. godine ostvario je zapažen rezultat, gde je u konkurenciji osamdeset dvoje višebojaca, zauzeo je trideset osmo mesto.

Na međunarodnom turniru u Turskoj 2016. pobedio je u višeboju i parteru, a na krugovima i u preskoku zauzeo je treće mesto. Najveći uspeh ostvario je 2017. godine na prvenstvu Evrope održanom u Bernu, u Švajcarskoj. Zauzeo je deveto mesto u višeboju.

Petar Vefić je rođen 1999. godine u Kostolcu, član je Sportske organizacije „Partizan“ i reprezentacije Srbije.

Pored Petra, Srbiju će u gimnastici predstavljati i Ivan Dejanović. Takmičenja u gimnastici na ovogodišnjim Mediteranskim igrama počinju u utorak 28. juna.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Marko Veljković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend