Sport

Na hipodromu održan treći trkački dan, takmičari spremni za septembar

kasačke trke
Foto/T.Spasojević hipodrom Ivanjdanski sastanak
Konjičko društvo „Knez Mihailo“ iz Požarevca   organizovalo je na požarevačkom  hipodromu treći trkački dan pod nazivom „Ivanjdanski sastanak“. Na programu je bilo 5 trka, dve galopske i tri kasačke.

Ljubitelji konjičkog sporta juče su uživali u trećem trkačkom danu  tradicionalno nazvanim „Ivanjdanski sastanak“. Ovim trkama nastavila se sezona konjskih trka i konjičkih takmičenja na gradskom hipodromu u Požarevcu. Po rečima direktora Konjičkog društva „Knez Mihailo“ ove godine je odaziv takmičara nešto slabiji, ali svi koji su se prijavili za trke su se i odazvali.

hipodrom tribine trke
Foto/T.Spasojević/ hipodrom trke tribine

U prvoj kasačkoj  trci pod nazivom „Mlava“ pobedilo  je grlo Dasty S.G  sa Sašom Grujićem iz Vršca. Pobedniku je pehar  uručila pomoćnica gradonačelnika za turizam Marija Vlajović.

kasačka trka start
Foto/T.S. hipodrom start trke Ivanjdanski sastanak

Galopska trka Petar Urošević  na 1600 metara održana je u čast istaknutog  sportskog radnika Petra Uroševića  za trogoda i starija grla,  a trku je dobilo grlo Maks Maksi sa jahačem Milošem Milojevićem. Pobednički pehar uručila je Jelena Urošević, ćerka Petra Uroševića i potpredsednica Skupštine KD „Knez Mihailo“.

U trećoj  po redu  kasačkoj  trci „Dunav“ na 1.600 metara pobedilo je grlo  Picolo Party, a u sulkama se našao Vladimir Pribić. Priznanje je uručio direktor Turističke organizacije Grada Požarevca, Vasilije Baldić.

galopska trka
Foto/ T.S. galopska trka Ivanjdanski sastanak

U glavnoj galopskoj trci za pehar Konjičkog društva „Knez Mihailo“ na 1800 metara pobedu je odnelo  grlo Kirgiz sa džokejem Milanom Konkoljem i postignutim vremenom 1.51,3. Pobedniku je pehar  predao direktor KD „Knez Mihailo“ Aleksandar Milenković.  Za ovu trku obezbeđen je nagradni fond od 200.000 dinara.

uručenje nagrada
Foto/ T.S. uručenje pehara pobednik kasačke trke Morava, Aleksandar Ranđelović

U glavnom kasačkom nadmetanju „Morava“ pobedu je odnelo grlo Messenger sa vozačem Aleksandrom Ranđelovićem.Pobednički pehar je uručio predsednik Skupštine grada Požarevca, Predrag Mijatović.

Podsetimo sezona konjičkih trka  je započela 2.maja kada je organizovan prvi trkački dan „Majski sastanak“ koji je nažalost održan bez prisustva publike. Drugi trkački dan, junski sastanak takođe je održan  bez publike, zbog nepovoljne epidemiološke situacije i zabrane okupljanja.  Ivanjdanski sastanak je praktično priprema za predstojeće Ljubičevske konjičke igre koje se održavaju svake godine početkom septembra.

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Tatijana Spasojević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend