Sport

Oko 600 učesnika na sutrašnjim uličnim trkama GRAND PRIX „Požarevac 2022“

Foto: Boom93/Arhivska fotografija

Foto: Boom93/Arhivska fotografija

U četvrtak u centru grada biće održane 58. ulične trke „Grand prix Požarevac 2022“.

Kako je rečeno na konferenciji za medije, očekuje se između 500 i 600 takmičara. Osim domaćih učesnika, na uličnim trkama u Požarevcu učestvovaće i takmičari iz Republike Srpske, Slovenije, Hrvtaske, Rumunije, Bugarske…

Od prošle godine doneta je odluka da u kategorijama od predškolskog uzrasta do 4. razreda mogu da učestvuju samo učenici iz Požarevca.

Takmičari iz ostalih klubova moći će da se takmiče od petog razreda. Pored kategorija takmičara školskih uzrasta biće održane trke u juniorskoj i seniorskoj konkureniciji.

Kako je danas najavio Zlatan Kostić, predsednik Sportskog saveza Požarevac, osim trke koja nosi ime Jova Budimiru, jedna trka poneće ime Vukašina Ivanovića.

U svakoj trci prva tri takmičara dobijaju medalje i diplome, dok prvih pet takmičara u svakoj trci dobija diplome.

Za učesnike u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji obezbeđene su novčane nagrade. Svečano otvaranje 58. uličnih trka „Grand prix Požarevac 2022“ je zakazano za 16 časova.

Trka se i ove godine održava pod pokroviteljstvom Grada Požarevca, a u organizaciji Sportskog saveza Grada Požarevca.

Promoter ove godine je Emir Bekrić – nacionalni rekorder na 400 metara sa preponama, višestruki osvajač medalja kako na Evropskom, tako i na Svetskom prvenstvu.

Tog dana biće zabrana parkiranja u ulicama u kojima se održava trka: Lenjinova, Trg oslobođenja, Tabačka čaršija, Trg Radomira Vujovića (do benzinske stanice „NIS petrol“) u periodu od 14 do 19 sati.