Sport

Otvorena 62. biciklistička trka „Kroz Srbiju“

FOTO: Boom93

FOTO: Boom93

Danas je na gradskom trgu u Požarevcu svečano otvorena 62. Međunarodna biciklistička trka „Kroz Srbiju“.

Na ceremoniji otvaranja gradonačelnik Saša Pavlović je istakao da je saradnja koju Grad Požarevac ima sa organizatorima “Trke kroz Srbiju” i Biciklističkim savezom Srbije u prošlosti dala sjajne rezultate.

„Za jedan grad zvanje „Domaćina decenije“ je najpoželjnija medalja koju možete dobiti. Jer kada gosti pohvale gostoprimstvo jedne kuće, to znači da u njoj žive dobri i plemeniti ljudi. Posebno zadovoljstvo koje u nama izazivaju gosti koji nam dođu uz “Trku kroz Srbiju”, jeste što su predstavnici sporta koji u ljudima budi samo ono najbolje. Upornost, posvećenost cilju i naporan rad da se do njega stigne jesu odlike svih vas i kao takve želimo da vas predstavimo kao primer svim mladim Požarevljanima“, naveo je gradonačelnik.

FOTO: Boom93

Ovogodišnja Međunarodna biciklistička trka „Kroz Srbiju“ startovaće u sredu 14. septembra, a okupiće takmičare iz 27 zemalja, dok će se na startu trke naći 20 ekipa sa 120 vozača koji predstavljaju 29 nacija.

Ovogodišnja „Trka kroz Srbiju“ ima četiri etape.

Iz Požarevca će krenuti 62. izdanje trke. Prvog dana učesnici voze do Mionice gde se završava prva etapa. Od Mionice ide se do Čačka, a nakon toga do Prijepolja i manastira Mileševa, a odatle na završnu etapu do Čačka gde je kraj trke.

FOTO: Boom93

Etape trke su duge od 140 do 160 kilometara, a ukupan fond ovogodišnjih nagrada je 3.500 evra.

Organizator Trke je Biciklistički savez Srbije i gradovi domaćini Požarevac, Čačak, Prijepolje i Mionica.