Sport

Ovogodišnja „Evropska nedelja sporta“ počinje Danom pešačenja

Foto: S. Lisac/Boom93

Foto: S. Lisac/Boom93

Narednih sedam dana na nekoliko različitih lokacija u gradu biće održana Evropska nedelja sporta.

Cilj ovog projekta koji se održava širom zemlje je pre svega promocija sporta i podsticanje građana da se u što većoj meri bave sportskim aktivnostima.

Ove godine u Požarevcu u okviru nedelje sporta biće organizovano 14 aktivnosti.

Evropska nedelja sporta biće otvorena u subotu 23. septembra manifestacijom „Dan pešačenja“ koji počinje od 9 sati u Spomen parku Čačalica.

Nakon toga, zainteresovane očekuje Bi aktiv noć, u okviru koje će biti organizovan javni čas fitnesa i odbojke, gde će fitnes klubovi koji postoje u gradu predstaviti građanima svoje aktivnosti.

U nedelju 24. septembra biće organizovane aktivnosti na vodi, na gradskoj plaži „Topoljar“. Od 12 do 14 časova promocija kajaka, a instruktori će svim zainteresovanima održati javni čažs.

FOTO: Boom93

Ponedeljak 25. septembar rezervisan je za sportski dan u Arheološkom parku Viminacijum od 12 časova gde će u organizaciji saveta za školski sport osnovci imati priliku da isrobaju različite sportske aktivnosti. Od 17 časova u ulici Ilije Gojkovića, iza Sportskog centra biće organizovane rolerijada i biciklijada. U okviru ove aktivnosti za najmlađe će biti organizovano takmičenje rolerima i biciklima.

U utorak 26. septembra očekuju se Narodne sportske igre, takmičenje u starim sportskim disciplinama, bacanju kamena, navlačenju konopca, navlačenju štapa, obaranja ruku, koje će biti organizovane u Sportskom centru od 17 časova.

Školsko juniorsko takmičenje u basketu 3 na 3 biće organizovano u sredu 27. septembra takođe u Sportskom centru, a u četvrtak je finale ovog turnira, kao i seniorsko finale u Osnovnoj školi Dositej Obradović.

„U četvrtak od 8 do 10 časova i od 18 do 20 časova, biće otvoreni  svi sportski centri i teretane u gradu tako da svi građani mogu da dođu da odrade po jedan besplatak trening. Takođe, od 14 časova u centru grada biće organizovan Put oko Evrope, koja se igra na košarkaškom terenu i predviđena je kako za najmlađe tako i za starije“, naveo je direktor Sportskog centra, Tomica Stojanović.

Petak, 28. septembra je dan kada se obeležava 100 godina od postojanja Fudbalskog kluba „Pobeda“ i ovim sportom biće obeležen ovaj veliki događaj. Utakmicu će od 16 časova u Starom Kostolcu igrati veterani kluba „Pobeda“ protiv veterana FK „Partizan“

Poslednjeg dana Evropske nedelje sporta koji je odabran kao glavni dan za ovu manifestaciju i tada će biti organizovana Moto kros trka nagrada Požarevca 2023, Bukovik od 10 do 17 časova u naselju Bare.

Evropsku nedelju sporta organizuju Olimpijski komitet Srbije i Ministarstvo omladine i sporta.