Sport

Petar Vefić osvojio 18. mesto u višeboju na Mediteranskim igrama

Foto: Youtube/Printscreen/RTS
Kostolčanin Petar Vefić završio je svoje učešće na ovogodiošnjim Mediteranstskim igrama koje se održavaju u Alžiru.

Vefić koji je , reprezentativac u muškoj sportskoj gimnastici, zauzeo je 18. mesto u finalu višeboja.

Sa ukupnom konačnom ocenom od 73.400 bodova, uspeo je da nadmaši svoj plasman sa kvalifikacija i popravi svoju poziciju među višebojcima sa mediterana.

Gimnastikom je počeo da se bavi u Kostolcu

Petar Vefić je svoje prve korake u gimnastici napravio i pre polaska u školu, sa pet godina. Dve godine kasnije ostvario je svoju prvu pobedu u Pionirskoj gimnastičkoj ligi Srbije u kojoj je tokom narednih godina postao apsolutni šampion.

Od 2012. godine na takmičenjima sa vršnjacima potpuno dominira domaćom scenom, da bi već od naredne godine počeo da beleži uspehe i na međunarodnim turnirima. U Budimpešti je u svojoj takmičarskoj grupi bio drugi, a na svom prvom Evropskom šampionatu održanom u Sofiji 2014. godine ostvario je zapažen rezultat, gde je u konkurenciji osamdeset dvoje višebojaca, zauzeo je trideset osmo mesto.

Na međunarodnom turniru u Turskoj 2016. pobedio je u višeboju i parteru, a na krugovima i u preskoku zauzeo je treće mesto. Najveći uspeh ostvario je 2017. godine na prvenstvu Evrope održanom u Bernu, u Švajcarskoj. Zauzeo je deveto mesto u višeboju.

Petar Vefić je rođen 1999. godine u Kostolcu, član je Sportske organizacije „Partizan“ i reprezentacije Srbije.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Marko Veljković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar