Sport

Plivači iz Požarevca osvojili nekoliko nagrada na takmičenju u plivanju

FOTO:JU Sportski centar
U organizaciji plivačkih klubova Tri svim i Delfin 012, Sportskog centra Požarevac, pod pokroviteljstvom Grada Požarevca održano je  plivačko takmičenje „2. Kup Požarevca“ na gradskom bazenu.

Prijavljeno je preko 160 takmičara iz 23 kluba iz Srbije. Na programu je bilo nekoliko disciplina od 50 i 100 metara, kao i štafeta 4×50 slobodno mešovitog  sastava. Za najuspešnije takmičare obezbeđene su i novčane nagrade.

Plivači iz Požarevca su osvojili nekoliko nagrada. U slobodnom plivanju Janićijević Miroslav iz plivačkog kluba Tri Swim, sa vremenom od 45.13 sekundi osvojio je bronzanu medalju, dok je Đurović Veljko, takođe iz Tri Swima, u kategoriji + 16 godina osvojio srebrnu medalju. Isplivao je trku za 30.86 sekundi.
Andrej Marković (9) iz plivačkog kluba Delfin 012, za delfin stil dobio je bronzu, a Andrej Marković (9) iz istog kluba, za leđni stil plivanja osvojio je zlato.
Tri swim je nastupio u štafeti, postignuto vreme je 2.23.69 minuta
Najbolji požarevljanin u trci na 50 m je Veljko Đurović iz kluba Tri swim, a najbolja požarevljanka u istoj disciplini je Ana Vasić iz kluba Delfin 012.
Najbolji plivački klub je Mornar iz Beograda.
Najbolji iz Požarevca po Fina bodovima su Andrej Marković i Nikolina Đurović.

Najbolja plivačica i najbolji plivač Kupa su Dimitrije Nikolić i Sofija Milivojević iz plivačkog kluba Pirat iz Kragujevca. Oni su dobili novčanu nagradu.

 

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Sanja Lisac

Sanja Lisac

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • eto. I to što imamo samo taj otvoreni bazen koji radi, koliko, tri meseca u godini. Po svakoj logici, gde ima talenta, u to se ulaže. Međutim, gradska vlast će radije da gurne milione raznoraznim fudbalskim klubovima koji nikada nikakav rezultat nisu ostvarili, nego u zatvoreni bazen. Pravedno? Pošteno?
    Pored toga, te fudbalske terene koristi relativno mali broj građana, dok bi zatvoreni bazen bio dostupan svima.

%d bloggers like this:
Send this to a friend