Sport

Pobednici Ulične trke Saima Murić i Elzan Bibić

FOTO: https://www.facebook.com/sasa.pavlovic.pozarevac
Centralnim ulicama grada održane su 57. ulične trke „Grand prix Požarevac 2021“. Na jučerašnjim trkama učestvovalo je preko 500 takmičara.

Na trkama takmičari su bili podeljeni u 23 kategorije, od predškolskoh uzrasta do seniorske konkurencije.

U svakoj trci prva tri takmičara dobila su medalje i diplome, dok je prvih pet takmičara u svakoj trci dobilo diplome.

FOTO: Boom93/N.Stojićević

Promoter ovogodišnje ulične trke bio je Emir Bekrić, nacionalni rekorder na 400 metara sa preponama, višestruki osvajač medalja na Evropskom i Svetskom prvenstvu. On je podsetio da je „srpska kraljica sportova“ ove godine osvojila 17 medalja na raznim evropskim i svetskim takmičenjima.

Titulu najbržeg seniora na 3.000 metara poneo je Elzan Bibić, a slede Vid Botolin, Aldin Ćatović, Uroš Gutić i Nikola Raičević. U trci seniorki na 2.000 metara dominaciju je nastavila Saima Murić, a za njom kroz cilj su protrčale Кatarina Milosavljević, Meira Mehmedović, Maša Holašek i Natalija Grujić.

FOTO: Boom93/N.Stojićević

U trci omladinki šampionska titula pripala je Požarevljanki Maši Rajić, a slede Lena Maletić, Кatarina Rogožarski, Jana Ranđelović i Aleksandra Arsenijević. Najbrži omladinac na hiljadu metara bio je Samed Hadžić, a slede Majid Кlandžard, Mateja Milićević, Nikola Bundalo i Lazar Stojilović.

Pored medalja i diploma takmičari u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji su dobili i novčane nagrde.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend