FM Supermarket Sport

Šampionska godina zaokružena priznanjem grada

Gošća FM Supemarketa bila je naša mlada sugrađanka, šampionka, devojka o kojoj se mnogo priča poslednjih par godina u našem gradu, Sara Miljković. Proteklog vikenda Sara je dobila priznanje od grada, za poseban doprinos sportu i svoju izuzetno uspešnu takmičarsku sezonu, zaokružila i ovim laskavim priznanjem. Sara ima samo 19 godina, članica je Kluba borilačkih sportova „012“ iz Požarevca, deo reprezentacije Srbije od maja 2019., osvajačica brojih zlatnih medalja, prevenstava na državnom i evropskom nivou, Svetkog kupa, u prošloj godini, prvo u juniorskoj, a odskora i u seniorskoj konkurenciji... pravo mali zmaj! Malo smo proćaskali sa Sarom i pitali je sve što nas zanima

FM SUPERMARKET: Saro, odkud kik-boks?

SARA: Kik-boks sam krenula rekreativno da treniram, ni na kraj pameti mi nije bilo da ću se time ozbiljno baviti. Dopalo mi se, uz društvo u klubu, trener je najzaslužniji što sam krenula da se takmičim. Odlučila sam da probam i svoj prvi turnir imala sam u maju 2018.godine, zavolela sam takmičenje, krenulo mi je od ruke i to je to.

FM SUPERMARKET: Koliko dnevno treniraš, svakog dana?

SARA: Da, treniram svakog dana, osim nedeljom, a kada se spremam za takmičenja, treninge imam po dva puta na dan.

FM SUPERMARKET: Postoji li neka specijalna ishrana za tebe? Šta jedeš da budeš tako jaka i brza?

SARA: Za moju kategoriju, apsolutnu kategoriju, ne moram toliko striktno da pazim, ali uvek su zastupljeni proteini, neizbežna piletina, riba, tunjevina…Uravnotežena ishrana.

FM SUPERMARKET: Kako je u reprezentaciji, kako si zadovoljna tretmanom, kako si prihvaćena, kakvi su uslovi, treneri..?

SARA: U reprezentaciji se u svakoj kategoriji i disciplini nalazi po jedan takmičar, ima nas oko pedesetak. Imamo pet trenera, oni su zaista prijatni, posvećeni, atmosfera je super, svi se dobro družimo.

FM SUPERMARKET: Članica si Kluba borilačkih sportova „012“, Nikola jako dobro radi sa svima vama, ima vas dosta, uspešne sezone su iza vas, imate šampione u svim kategorijama,od najmladjih do najstarijih, dosta se priča o vašem klubu i uspesima… Kakvi su ulovi u klubu, da li je potrebno da neko ima malo više sluha da pomogne, finansijski podrži klub, gradski čelnici, sportki radnici..?

SARA: Imamo zaista mnogo članova, moji drugari iz kluba su državni prvaci, Beogradski pobednici…Klub ima sponzore i pijatelje, ali naravno da nam je potrebna mnogo veća podrška za naš rad, ne možemo mi sve to sami da izguramo.

FM SUPERMARKET:  Koji su planovi za 2020.godinu, uskoro se pridružuješ reprezentaciji?

SARA: Prvo  sleduje „Slovak Open“, 20.februara sa reprezenacijom putujem, odmah nakon toga u martu je „Serbia Opet“ gde ću braniti boje svog kluba, posle toga i državna prevenstva, pa u avgustu Evropsko prvenstvo za seniore, a kome ću se nadam se takmičiti i zaista se nadam da će mi i ova godina biti podjednako uspešna kao predhodna.

FM SUPERMARKET: Gde možemo da pratimo, gledamo tvoje borbe?

SARA: Kada su ta veća takmičenja, federacija ima svoje kamere, svoje žive prenose na „You tube“ kanalu, svaki od ringova se prati kamerama i ima svoj „strim“  i može uživo da se prati svaki meč koji je u toku.

Sari želimo sve najbolje, da bude zdrava i da ima najuspešniju sezonu do sada, navijamo za nju i očekujemo ponovo da prokomentarišemo osvojene medalje i prvenstva.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend