Sport

Sportski savezi iz okruga upoznati sa novinama u oblasti sporta

Danas je u gradskom zdanju održana panel diskusija na temu „Promene u pravilnicima sportskih organizacija“. Cilj diskusije je bio da se članovi Sportskog saveza na lokalu informišu o svim novinama koje su donete u prethodnom periodu, ali  i pravima i obavezama kako kasnije ne bi došlo do problema u radu.
Boom93/N. Stojićević

Kako je rečeno ovo je i prilika da se čuju i problemi sa kojima se manji savezi u određenim sredinama suočavaju.

Novi zakon o sportu iz 2016. godine podrazumevao je donošenje skoro 30-tak podzakonskih akata od kojih su neki potpuno novi u odnosu na raniji period.

„Tokom aprila doneti su novi pravilnici koji se odnose na stručni rad u sportu, pravilnik o stručnom osposobljavanju, dozvoli za rad sportskih stručnjaka i o evidencijama koje vode sportske organizacije, tako da je ovo prilika da se svi upoznaju sa ovim novim odredbama“, istakao je na početku diskusije profesor Miodrag Đurđević iz Sportskog saveza Srbije.

Diskusiji su pored Davora Štefaneka, predsednika Sportskog saveza Srbije i predstavnika Sportskog saveza Požarevac prisustvovali i prestavnici sportskih saveza iz Braničevskog i Podunavskog okruga.

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend