Sport

Tarlać: Jokić potvrdio da će igrati za Srbiju!

Foto: Youtube/printscreen

Foto: Youtube/printscreen

Dvostruki uzastopni MVP NBA lige Nikola Jokić staviće se na raspolaganje selektoru Svetislavu Pešić za ovogodišnje obaveze u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, kao i za Evrobasket koji je na programu u septembru.

Srbija će u junu, julu i avgustu igrati kvalifikacione mečeve za SP 2023, a kruna sezone biće Evropsko prvenstvo od 1. do 18. septembra.

Direktor nacionalnog tima Dragan Tarlać potvrdio je da će Jokić igrati za Srbiju u kvalifikacionom prozoru u avgustu i da će biti u timu za Evrobasket.

„Redovno razgovaramo sa svim kandidatima, pratimo njihove igre baš kao i različite situacije u kojima se nalaze pri kraju veoma zahtevne klupske sezone. Naročito je kompleksna situacija u vezi prva dva meča koji nas očekuju, protiv Letonije i Belgije, i tu je veoma važno međusobno razumevanje i strpljenje.

Ono što je izvesno, to je da NBA igrači imaju ograničenje kada je u pitanju maksimalan broj dana koje mogu provesti sa nacionalnim timom tokom jednog leta. U skladu sa tim ograničenjima, učešće u reprezentativnim akcijama vezanim za Evropsko prvenstvo, odnosno kvalifikacioni prozor u avgustu je potvrdio Nikola Jokić, koji će od prvog dana kada to NBA pravila budu dozvoljavala biti sa nacionalnim timom.

Sa druge strane, zdravstvena situacija Bogdana Bogdanovića je takva da zahteva strpljenje. U ovom trenutku, najvažnije je da se on oporavi i vrati na teren u punom sjaju, a kada će to biti nije do kraja izvesno, jer procene na današnji dan mogu biti samo okvirne. Sa svim ostalim kandidatima smo takođe u redovnom kontaktu, pratimo i razgovaramo o planovima sa zajedničkim ciljem, a to je da naša reprezentacija u svakom trenutku bude najjača moguća“, rekao je Tarlać.