Sport

Učesnici Olimpijske staze: Došli smo da se zabavimo (FOTO)

Foto: S.Lisac
Na Trgu oslobođenja danas se održava sportska manifestacija "Olimpijske staze". Pojedinci, parovi, grupe i porodice imali su priliku da učestvuju u različitim sportskim nadmetanjima, ali i da pokažu znanje o Olimpizmu i reše logičke zadatke i kvizove i osvoje vredne nagrade. Ovo je prvi put da se ova sportska manifestacija održava u Požarevcu.

Došli smo ovde da se zabavimo, rekao je Sergej, učesnik Olimpijske staze koji je skupio ekipu za takmičenje. Prvi put smo ovde. Daćemo sve od sebe. Prvi zadatak je kviz znanja o olimpijskim igrama, pa poligon.

 

Učenici OŠ “Dositej Obradović” kažu da su spremni za pitanja o Olimpijadi. Olakšano nam je,  jer je dopušteno korišćenje mobilnih telefona, mi se takmičimo kao ekipa, kažu Anastasija, Viktor i Pavle.

Olimpijska staza značajna je jer učesnike upoznaje sa olimpizmom i olimpijskim  simbolima. Glavni cilj jeste da promovisanje vrednosti olimpijskog pokreta, te kroz interaktivnu fizičku aktivnost edukuje sve učesnike o istoriji Olimpijskih igara.

Takmičarima se na otvaranju obratio Saša Pavlović, gradonačelnik grada Požarevca i plivač Velimir Stjepanović, član Olimpijskog tima Srbije i Dragan Mikić, menadžer kancelarije DDOR osiguranja u Požarevcu.

Foto: Grad Požarevac

 

 

 

 

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Sanja Lisac

Sanja Lisac

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend