Sport

Viminacijum domaćin narednog festivala „Mali hrabriša“

FOTO: Boom93/A.Stojanović

FOTO: Boom93/A.Stojanović

Sportstko-rekreativna asocijacija u saradnji sa Sportskim centrom i uz podršku Grada Požarevca organizovala je takimičenje u savladavanju poligona spretnosti „Hrabrišin izazov“ na stadionu malih sportova u nedelju 11. septembra. Skokovi u džaku, vučenje konopca, skokovi na lopti, cik-cak trčanje, preskakanje prepona i precizno gađanje raznim rekvizitima, bili su neki od zadataka koji su se našli na poligonu koji je bio postavljen  duž celog stadiona.

Oko 170 mališana, uzrasta od 4 do 10 godina je uz pomoć trenera savladavalo poligon, za koji je bilo potrebno nekoliko minuta, a dobijali su se i nagradni poeni u slučaju uspešnih pogodaka (bacanje obruča, gađanje mete frizbijem, ubacivanje lopte u koš).  U svakoj kategoriji dodeljene su medalje za prva tri mesta, a rekord izazova postavila je desetogodišnja Đurđa Elezović, sa vremenom od 1 minut i 50 sekundi, koje je umanjeno za 2 pogotka, odnosno za 20 sekundi (1:30).

Na izazovu je Mariji Buri Rakić, predstavnici Arheološkog nalazišta „Viminacijum“, koje će biti domaćin narednog „Malog hrabriše“  predata zastava festivala. Poslednji festival na ovom lokalitetu održan je u novembru prošle godine, a deca su se osim u sportskim igrama, nadmetala i u mozgalicama.

FOTO: Boom93/A.Stojanović