Sport

Viminacijum domaćin narednog festivala „Mali hrabriša“

FOTO: Boom93/A.Stojanović
Sportstko-rekreativna asocijacija u saradnji sa Sportskim centrom i uz podršku Grada Požarevca organizovala je takimičenje u savladavanju poligona spretnosti „Hrabrišin izazov“ na stadionu malih sportova u nedelju 11. septembra. Skokovi u džaku, vučenje konopca, skokovi na lopti, cik-cak trčanje, preskakanje prepona i precizno gađanje raznim rekvizitima, bili su neki od zadataka koji su se našli na poligonu koji je bio postavljen  duž celog stadiona.

Oko 170 mališana, uzrasta od 4 do 10 godina je uz pomoć trenera savladavalo poligon, za koji je bilo potrebno nekoliko minuta, a dobijali su se i nagradni poeni u slučaju uspešnih pogodaka (bacanje obruča, gađanje mete frizbijem, ubacivanje lopte u koš).  U svakoj kategoriji dodeljene su medalje za prva tri mesta, a rekord izazova postavila je desetogodišnja Đurđa Elezović, sa vremenom od 1 minut i 50 sekundi, koje je umanjeno za 2 pogotka, odnosno za 20 sekundi (1:30).

Na izazovu je Mariji Buri Rakić, predstavnici Arheološkog nalazišta „Viminacijum“, koje će biti domaćin narednog „Malog hrabriše“  predata zastava festivala. Poslednji festival na ovom lokalitetu održan je u novembru prošle godine, a deca su se osim u sportskim igrama, nadmetala i u mozgalicama.

FOTO: Boom93/A.Stojanović

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend