Događaji Društvo

Počinju „Sestroljinski dani preobraženja“

Foto: Boom93/M. Veljković
U porti manastira Sestroljin danas počinju 19. „Sestroljinski dani preobraženja“.

Kako je na konferenciji za medije rekao Vasilije Baldić, direktor Turističke organizacije Grada Požarevaca da je ova manifestacija pre svega duhovna i na taj način  građani  daju svoj doprinos negovanju ove tradicije.

Rade Vukosavljević, sveštenik manastira je istakao da je praznik preobraženja  dan kada treba svako od nas da pokuša sebe da preobrazi.

“Centralni deo celog ovog slavlja, jeste Sveta liturgija i deljenje novog osvešćenog grožđa. Sve što će biti 18. i 19. avgusta na pozornici je samo dodatak ili ukras na ovom lepom i predivnom Sestroljinu” istakao je Vukosavljeivć.

On je naglasio i apelovao na posetioce da poštuju propisane mere koje su donete zbog pandemije Koronavirusa.

Foto: Boom93/M. Veljković

Zoran Nedeljković, predsedik mesne zajednice Poljana je najavio dvodnevni program ove manifestacije.

“Prvog dana ugostićemo KUD-ove iz Živice i Drmna, kao i KUD „Mladost“ iz Poljane. Takođe, jedan mini koncert održaće jedan trubački orkerstar iz Grdelice, Lazara Stojiljkovića. Drugog dana ugostićemo decu iz Šetonja i Prugova koja će nastupati sa svojim znanjem i umećem. Ove godine će od pevača biti Ljuba Lukić, Aleksnadra Mladenović i Katarina Stevanović” istakao je Nedeljković.

Organizatori ove manifestacije su Crkvena opština Poljana, Mesna zajednica Poljana, Grad Požarevac, Centar za kulturu Požarevac, Kulturno umetničko društvo„Mladost“ , Etno sekcija „Poljana“ i Turistička organizacija Grada Požarevca.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Marko Veljković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend