Film

Akademija otvorila istragu o incidentu, Vil Smit se izvinio Krisu Roku

Youtube screenshot
Vil Smit se izvinio Krisu Roku nakon što ga je ošamario na dodeli Oskara kada se komičar našalio na račun Smitove supruge.

Smit je u objavi na Instagramu rekao da je njegovo ponašanje na svečanosti dodele nagrada bilo „neprihvatljivo i neoprostivo“.

„Želeo bih ti se javno izviniti, Kris. Bio sam izvan sebe i pogrešio sam“, napisao je Smit.

Tokom svog govora Rok se našalio na račun Džejd Smit zbog njene obrijane glave. Šala je teško pala Smitu jer se njegova supruga već neko vreme bori se s bolešću zbog koje na delovima glave ostaje bez kose, o čemu je i javno govorila.

„Šale na moj račun deo su posla, ali šala o Džejdinom zdravstvenom stanju bila je previše za mene i emotivno sam reagovao. Sramim se i moji postupci nisu ukazivali na čoveka kakav želim biti,“ poručio je Smit.

Akademija filmske umetnosti i nauke, koja broji 9.900 članova, osudila je Smitove postupke poručivši da razmatra stvar.

„Zvanično smo započeli istragu incidenta i istražićemo dalje radnje i posledice u skladu s našim pravilnikom, standardima ponašanja i kalifornijskim zakonom“, navela je Akademija.

Kršenja pravilnika mogu rezultirati suspenzijom ili izbacivanjem iz Akademije, oduzimanjem nagrade ili suspenzijom za buduće nagrade.

SAG-AFTRA, sindikat koji zastupa glumce, nazvao je Smitove postupke „neprihvatljivim“ i rekao da je bio u kontaktu sa Akademijom i televizijskom kućom ABC „kako bi osigurao da se ovo ponašanje na odgovarajući način reši“.

Smit je iste večeri osvojio nagradu za najboljeg glumca za ulogu u „Kralju Ričardu“.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend