Film

Deo programa 50. FEST-a i u Požarevcu

Youtube screenshot

Youtube screenshot

Od 15. do 17. marta u Centru za kulturu u Požarevcu ljubitelji sedme umetnosti moći će da pogledaju šest ostvarenja sa ovogodišnjeg FEST-a.

Izvan revije filmova sa FEST-a, koja počinje sutra, CZK Požarevac je već prikazao u redovnom repertoaru dva izvrsna ostvarenja koja su bila deo programa popularnog beogradskog festivala: Idemo, Idemo Majka Milsa i Mračna kći Megi Džilenhol.

Na samoj reviji, pod zajedničkim nazivom “Festofilm“, poštovaoce sedme umetnosti očekuje 6 filmova, od kojih je najpoznatiji Belfast u režiji Keneta Brane, koji ima 7 nominacija za predstojeću dodelu Oskara. Projekcija ovog ostvarenja je u utorak, 15. marta u 20 sati, a od 17.30 na programu je delo Sirano Džoa Rajta.

Baner Boom93 Android aplikacija

U sredu, 16. marta u 17.30 sledi projekcija nemačko-izraelskog filma Plan A o holokaustu i Jevrejima koji planiraju da se osvete Nemcima. Režiju potpisuju Doron i Joav Paz. Iste večeri u 20 sati biće prikazan španski film Gastona Duprata i Marijana Kona Zvanična konkurencija sa Antoniom Banderasom, Penelope Kruz i Oskarom Martinezom, koji se preko Zoom-a uključio na pres konferenciju FEST-a.

Najbolji film takmičarske konkurencije ovogodišnjeg FEST-a, australijski Nitram Džastina Kurcela, biće prikazan u Požarevcu u četvrtak, 17. marta u 17.30 sati.

Ovogodišnju reviju filmova sa FEST-a istog dana od 20 sati zatvara kineski film Jedna sekunda u režiji Ji Mijao Džonga, čija je radnja smeštena u vreme Kulturne revolucije.