Film

Dizni „pojačava“ broj LGBT likova u filmovima

Youtube screenshot
Američka kompanija Dizni pokrenula je kampanju čiji je cilj da do kraja godine značajnije promoviše LGBT i druge manjinske zajednice.

Producent Keri Burk je navela da će Dizni uraditi sve kako bi najmanje 50 odsto likova u filmovima te kompanije pripadalo nekoj od manjinskih zajednica.

„Majka sam dvoje kvir dece. Jedno je transrodno, a drugo panseksualno. Naravno da podržavam prikazivanje LGBT Diznijevih junaka“, rekla je Keri Burk.

Dizni je saopštio da su parkovi i proizvodi kompanije posvećeni „stvaranju iskustava koja podržavaju porodične vrednosti za svaku porodicu“ i da „neće tolerisati diskriminaciju u bilo kom obliku“.

„Protivimo se zakonodavstvu kakvo narušava osnovna ljudska prava i podržavamo naše glumce, LGBT produkcijsku ekipu i fanove koji čine da se njihovi glasovi čuju“, saopštio je Dizni povodom kontroverznog zakona usvojenog na Floridi, kojim se zabranjuje diskusija o polu i rodu sa školskom decom.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Oznake

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend