Film

Dopustite da vas očara anime film „Suzume”, novi film Makoto Šinkaija

FOTO: YouTube Screenshot

FOTO: YouTube Screenshot

U bioskopima od 25. maja

Makoto Šinkai, reditelj filmova „Your Name“ i „Weathering with You“, jedan je od najuspešnijih filmskih stvaralaca na svetu. Posetioci bioskopa u našoj zemlji biće u prilici od 25. maja da gledaju njegov najnoviji anime film „Suzume”.

U fokusu Šinkaijevog novog filma je tinejdžerka Suzume. Ona slučajno otvara neobična vrata koja se nalaze u zaboravljenom mestu u blizini njenog grada na ostrvu Kjuši. Ubrzo nakon toga, Suzume počinje da primećuje čudne prizore pre nego što je manji zemljotres pogodio grad. Po povratku na mesto gde je otvorila vrata, upoznaje misterioznog mladića, člana Čuvara, čiji je zadatak da putuje po Japanu i čuva portale koji vode u svet iza vrata, u svet koji krije veliku tajnu iz detinjstva devojčice Suzume. I opasnost za ceo Japan.

Na koji način se Šinkai obraća gledaocima i kako ih osvaja? Prvo, on je majstor svetlosti i senki. Drugo, njegovi filmovi su prelepi. Šinkai ima neverovatnu sposobnost da uravnoteži elemente fantazije sa slikama iz stvarnog sveta, obično se oslanjajući na lepotu prirodnog sveta i stvarajući snimke koji nisu preterani, već su jednostavno lepi. Ali nije u pitanju samo očaravajuća animacija – Šinkai priča priče koje odjekuju na univerzalnom nivou, a istovremeno su izrazito japanske.

Postoje ključni elementi filma „Suzume”, koji direktno govore o istoriji Japana i strahovima njegovih ljudi.

„Suzume” je već zaradio preko 200 miliona dolara širom sveta. Apsolutni je hit u Japanu, ali i u Kini, gde se već izdvojio kao japanski film sa najvećom zaradom na blagajnama bioskopa.

Dopustite da vas očara anime film „Suzume” od 25. maja u bioskopima širom Srbije.