Film

Dva dana nakon premijere u Beogradu, film “Nebesa” dolazi u Požarevac

Youtube screenshot
„Nebesa“ Srđana Dragojevića su neobična filmska alegorija sa elementima crne komedije, koja nakon beogradske premijere u Kombank Dvorani, biće prikazana i pred požarevačkom publikom.

U pitanju je provokativna filmska priča koja se bavi izazovima hrišćanstva u post-socijalističkom društvu, ispričana u tri poglavlja, tokom tri dekade savremene istorije. Kroz priče smeštene u 1993. 2001. i 2026. godinu, pratimo šest glavnih junaka čije su sudbine određene božijim čudima koja usmeravaju njihove sudbine.

“Nebesa” postavljaju neka od suštinskih pitanja savremenog trenutka: Verujemo li u Hrista ili se klanjamo zlatnom teletu, idolu koga opredmećuje novac, uspeh, konzumerizam, pohlepa? Kako da razlikujemo božji dar od đavolovog iskušenja? Kada je, ono sto se čini kao milost od Boga, zapravo prokletstvo koje junaka priče vodi u propast? Da li je Bog u koga verujemo onaj starozavetni, Bog koji kažnjava i traži žrtve ili Bog milosrđa i praštanja iz Novog zaveta?

Uloge u ovom nesvakidašnjem filmskom ostvarenju poverene su Goranu Navojcu, Kseniji Marinković, Bojanu Navojcu, Nataši Marković, Neli Mihailović, maloj Sani Kostić, Milošu Samolovu, Srđanu Žiki Todoroviću, Raletu Milenkovicu, Nikoli Pejakoviću, Milošu Timotijeviću, Andjelki Prpić, Ani Mandić i drugima.

“Nebesa” su prvi naš film koji je nastao kao koprodukcija svih šest zemalja ex Jugoslavije: Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije Crne Gore, Bosne i Hercegovine, uz podrsku ARTE televizije, nemačkog MDM fonda i Euroimage-a.

Film “Nebesa” možete pogledati u bioskopu Centra za kulturu Požarevac u petak od 20h, subotu od 17:30 i nedelju od 20:30.

Biletarnica radi od 15h, a cena ulaznice je 250 dinara.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Radoslav Momirović

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend