Film

Filmski festival u Kanu razmatra nove „forme“ ove godine

Prestižni Filmski festival u Kanu mora da razmotri nove "forme" za svoje izdanje 2020. godine, objavili su u utorak organizatori, dan nakon što je predsednik Emanuel Makron objavio da se svi veliki događaji s brojnom publikom neće moći održati najmanje do sredine jula.

„Teško je zamisliti da bi Festival u Kanu ove godine mogao biti organizovan u svom uobičajenom obliku“, naglašavaju organizatori događaja koji svakog maja privuče 40.000 filmskih profesionalaca i 200.000 gledalaca.

Dodali su da razmatraju razne mogućnosti kako bi se festival ipak održao u nekom obliku.

„Ipak sinoć smo počeli konsultacije u profesionalnim krugovima u Francuskoj i u inostranstvu. Slažemo se da Festival mora da nastavi da proučava sve mogućnosti praćenja filmske godine i omogućavanja prikazivanja filmova za Kan 2020. na ovaj ili onaj način“, dodali su u saopštenju.

IZVOR: N1

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend