Film

Hoće li „Skvid gejm: Izazov“ biti najmračniji rijaliti šou do sada

Youtube screenshot

Youtube screenshot

Netfliks je najavio rijaliti takmičarski šou sa nagradnim fondom od 4,56 miliona dolara zasnovan na jezivim izazovima viđenim u hit seriji „Skvid gejm“.

S obzirom na to da se broj pretplatnika polako osipa, Netfliks pokušava da se spase od propadanja. Kako bi preokrenuli trend, odlučili su da izvuku najmoćnije topove i ospu paljbu kako bi pokazali da imaju čime da se takmiče sa konkurencijom.

Jedno od najjačih oružja koje Netfliks ima na raspolaganju su Skvid gejm, južnokorejska dramska serija koja je prošle godine uspela da privuče pažnju celog sveta. Ali postoji problem.

Serija Skvid gejm je objavljena pre devet meseci, a nastajala je 12 godina. Najvaljena je i druga sezona, ali pošto u suštini nastavak mora da krene od nule, verovatno se neće pojaviti bar još dve godine. Pored toga, s obzirom na to kako se završila prva sezona, sve nove epizode će se, verovatno radikalno razlikovati od svega što je već viđeno. Drugim rečima, uspeh nije zagarantovan.

Zato je Netfliks objavio da priprema najveći rijaliti šou u istoriji televizije – Skvid gejm: Izazov.

Squid Game: The Challenge desetodelna serija će okupiti 456 takmičara iz celog sveta kako bi dobili priliku da osvoje 4,56 miliona dolara. Očekuje se da će celokupna ikonografija iz serije biti prisutna i autentična. Maske. Spavaonica. Ogromna akrilna svinja puna novca. I jeziva lutka koja ubija ljude na desetine najsurovijih načina koji se mogu zamisliti.

Naravno, ovo poslednje se sigurno neće dogoditi, jer još uvek nije dozvoljeno ubijati ljude iz zabave. Ali upravo to je najveći problem novog rijaliti programa. Čitava poenta Igre lignji je bila u tome što su igrači mislili da se takmiče kako bi osvojili novac. Ali čim je prvi učesnik stradao, takmičeri shvataju da je u pitanju borba za opstanak. Jedan pogrešan potez i znali su da će se suočiti sa sigurnom smrću.

Netfliks je već najavio da je kazna za one koji izgube to „što će otići kući praznih ruku“. Bez dugotrajnog duha smrti, igre – koje se igraju u seriji su prilično nezanimljive i mogu se videti na seoskim zabavama. Ostaje da se vidi kako su u Netfliksu zamislili da će povećati broj pretplatnika svoje striming platforme.