Film

Iz Netfliksa doneli odluku: „Početkom 2023. počinje naplata deljenja lozinki“

Netfliks screenshot

Netfliks screenshot

Podelite li svoju lozinku za Netfliks s poznanikom ili prijateljem vaša pretplata će poskupeti. Netfliks od 2023. godine počinje da naplaćuje deljenje lozinke, a profili postaju podračuni.

Platforma je najavila da će zvanično da počne da naplaćuje ​​deljenje računa početkom sledeće godine, nakon što su to nagovestili poslednjih meseci.

U pismu akcionarima, Netfliks je naveo da kompanija namerava da pokrene podračune „dodatnih članova“ 2023. godine, što će zahtevati od korisnika da plate dodatnu naknadu za prijatelje i članove porodice koji pristupaju njihovom računu.

Netfliks nije precizirao kolika će biti dodatna članarina. Ovaj potez dolazi kada druge platforme počinju da identifikuju načine za sprečavanje i ograničavanje deljenja lozinki.

Prema martovskoj anketi, procenjuje se da jedna trećina američkih Netfliks pretplatnika trenutno deli svoje lozinke. Nova politika mogla bi osigurati koristan prihod za platformu, koja je imala burnu godinu.

Iako je kompanija u utorak objavila da je skrenula i stekla više od 2 miliona novih pretplatnika , izgubila je pretplatnike u tri uzastopna kvartala i borila se protiv usporavanja rasta.

Kako ponovo dobija zamah, naplata dodatnih članova omogućava kompaniji da počne „da monetizuje sve to neplaćeno gledanje“, rekao je finansijski direktor Netfliksa Spens Njuman u razgovoru s investitorima u utorak.