Film

Kratki filmovi slavnih domaćih reditelja na internetu

Filmski centar Srbije (FCS) saopštio je da će na svom jutjub kanalu svakog petka postavljati po jedan kratki film iz opusa poznatih i priznatih srpskih reditelja.

Posetioci FCS kanala će moći da pogledaju radove Gorana Markovića, Gorana Paskaljevića, Slobodana Šijana i drugih.

Kako se navodi, u pitanju su mahom kratki filmovi nastali na početku njihovog profesionalnog bavljenja filmom, od kojih neki već decenijama uživaju kultni status.

Prvo ostvarenje u ovom ciklusu, dostupno od danas na FCS kanalu, biće „Bez naziva“, polusatni diplomski rad Gorana Markovića, nastao početkom sedamdesetih godina u produkciji Televizije Beograd.

Film je snimljen prema istoimenoj pripovetki Borisa Piljnjaka, a u njemu igraj Zorica Koljević, Branislav Ciga Milenković, Danilo Bata Stojković, Goran Sultanović, kao i sam reditelj.

IZVOR: N1

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend