Film

Melodrama o Leskovcu, srpskom Mančesteru – premijerno i u Požarevcu

FOTO: Youtube screenshot
Dva dana nakon beogradske premijere, film „Bilo jednom u Srbiji“ autora i producenta Zvonimira Šimuneca i reditelja Petra Ristovskog dolazi u požarevački bioskop.

Film koji govori o Leskovcu, srpskom Mančesteru, koji postaje deo Evrope između dva svetska rata, biće premijerno prikazan u Požarevcu danas u Centru za kulturu Požarevac od 17:30h, a biće i na repertoaru i tokom vikenda (subota od 19:30 i nedelja od 17:30)

U filmu igraju: Viktor Savić, Teodora Ristovski, Sloboda Mićalović, Nemanja Oliverić, Zoran Cvijanović, Dragan Petrović Pele, Mira Banjac, Boža Marjanović, Andrija Stoilković i Ivan Bekjarev kome je ovo poslednja uloga.

Biletarnica radi od 15h, a cena ulaznice je 250 dinara.

O filmu

Tokom i posle Prvog svetskog rata, dva mladića i dve devojke iz Leskovca: Cone i Dine, i Zorka i Ružica imali su različite sudbine. Dineta su saveznici odveli do Pariza, gde je naučio sve o lepotama života i svetlima metropole. Cone je, posle ranjavanja i amnezije, završio u Mančesteru, tadašnjoj prestonici industrijskog razvoja, gde je načio kako se samo kroz crni fabrički dim i težak rad stiže do uspeha.

Opijeni pobedom u ratu i nepovratno inficirani „duhom slobode i napretka” koji su osetili u „velikom svetu”, dva mladića vraćaju se u svoj oronuli Leskovac. Dine u svoj mali, sada već nepostojeći bioskop, a Cone svojoj verenici Zorki, koja posle pet godina čekanja, nevoljno daje pristanak da je otac uda za ratnog liferanta. Cone će pokušati svoju staru ljubav da vrati, a Dine da svoju novu ljubav pronađe.

I tako počinje borba „starog” i „novog”, u svakom smislu. Za velika dela potrebno je sasvim malo prave ljubavi.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Radoslav Momirović

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend