Film

Netfliks sprema „Stranger Things“ spin-of

Striming kompanija Netfliks planira da pojača svoju ponudu sa više sadržaja nakon velikog uspeha ostvarenja "Stranger Things".

Gigant je otkrio da su kreatori hit serije, braća Met i Ros Dafer, osnovali “Upside Down Pictures”. Reč je o novoj produkcijskoj kompaniji koja će razvijati filmske i televizijske projekte. Među njima je spin-of (nova priča o određenom detalju/liku iz prethodne serije/filma) serije “Stranger Things“, kao deo ugovora braće sa Netfliksom.

Kompanija je takođe nagovestila novu pozorišnu predstavu smeštenu u svet i mitologiju serije “Stranger Things“.

Stručnjaci za striming očekivali su da će Netfliks udvostručiti franšize, pošto se rast pretplatnika usporio, a nedavno i smanjio. Dodatni sadržaj “Stranger Things“ je prirodan potez za kompaniju. Ne samo da već ima dogovor sa braćom Dafer, već je i „Stranger Things“ premašio milijardu sati pregleda na platformi za striming, što je podvig koji je postigao samo „Squid Game“.

„Met i Ros su izuzetno jedinstveni talenat sa tako jasnom vizijom. Nije slučajno što je „Stranger Things“ probio duh vremena i postao fenomen epske pop kulture kakav je danas“, rekao je ko-izvršni direktor Netfliksa Ted Sarandos.

Hilari Livit, koja je razvila „Orphan Black“, „Ozark“ i „The Great“, angažovana je da vodi “Upside Down Pictures”.

Dodatni projekti uključuju originalnu seriju kreatora „Dark Cristal: Age of Resistance“ i adaptaciju serije epsko-fantastičnog romana Stivena Kinga i Pitera Strauba „The Talisman“.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend