Film

Novi Spilbergov film zabranjen u zemljama Bliskog istoka

Youtube screenshot
Samo mesec dana nakon što je film "Eternals" doživeo istu sudbinu, muzička adaptacija Stivena Spilberga naišla je na kritiku regionalnih cenzora na Bliskom istoku, ovog puta navodno zbog uključivanja transrodnog lika.

Adaptacija filma „West Side Story“ Stivena Spilberga, kojoj predviđaju nominacije za Oscara, neće se prikazivati u Saudijskoj Arabiji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Kataru, Bahreinu, Omanu i Kuvajtu.

Baner Boom93 Android aplikacijaU Saudijskoj Arabiji i Kuvajtu – koji se smatraju najstrožim u smislu cenzure – film nije dobio potvrdu o objavljivanju. U preostalim zemljama cenzori su tražili izmene koje je Dizni odbio. Film je trebalo da bude objavljen 9. decembra, ali se to očigledno neće desiti.

Iako je obrazloženje nepotvrđeno, regionalni izvori tvrde da je do odluke došlo zbog lika Anybodys, koji je napisan kao transrodna osoba u novoj adaptaciji i koju igra nebinarna glumica Ajris Menas.

S obzirom na to da je homoseksualnost zvanično ilegalna u celom Persijskom zalivu, filmovi koji sadrže bilo kakve reference na LGBTQ često padaju pod kritiku cenzora.

„West Side Story“ doživeo je istu sudbinu kao prethodni Diznijev hit – film „Etenrals“, koji je prošlog meseca izbačen iz repertoara širom regiona zbog uključivanja prvog gej superheroja, Phastosa (kojeg glumi Brajan Tajri Henri), a posebno zbog scene u kojoj on deli poljubac sa svojim suprugom u filmu.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend