Film

Objavljen novi pogled na Matriks 4

Youtube screenshot
"Warner Bros" je objavio još jedan zagonetan novi pogled na povratak Lane Vačovski legendarnoj sagi o Matriksu, i iako u njoj nema mnogo novih snimaka, novi pregled na film je fascinantan i pametno stilski način da se povuku paralele sa priče koje su došle pre toga.

Novi trejler za „Matrix Resurrections“ manje govori o tome šta možemo da očekujemo od povratka u sajber prostor Matriksa, a više o tome šta znači to da sve izgleda tako poznato… sa samo malom razlikom.

Baner Boom93 Android aplikacijaOh, i Kijanu Rivs zuri u mačku… opet.

Na stranu poznate sajber mačke, to je prilično glatka i intrigantna sitnica. Preplitanje momenata iz novog filma sa sličnim sekvencama iz prva tri filma ne poziva samo na stilske paralele između „Resurrections“ i njegovih prethodnika, već nudi i fascinantno narativno pitanje.

S dobrim razlogom je naslovljen „Deja Vu“, jer je trejler naglašen moduliranim, ponavljajućim redom poznatog dijaloga iz Triniti Keri En-Mos preuzetog iz originalnog filma: „Deja vu je obično kvar u Matriksu. To se dešava kada nešto promene“, prenosi Gizmodo.

Nazad u originalnom Matriksu, Triniti je objašnjavala Niu da je crna mačka koju je video kako prolazi pored njih u hotelu Lafajet bio pokazatelj da se šifra samog Matriksa ponovo ispisuje oko njih, što ukazuje da su agenti prisutni.

Ali izvlačenje za upotrebu ovde u „Resurrections“ , posebno pošto smo pozvani da iskoristimo sve ove trenutke bliskosti u sva četiri filma, zapitamo se koliko se od onoga što ćemo videti u sledećem filmu oslanjati na to da smo u stanju da odaberemo trenutke i ideje koje smo ranije videli i šta znači da se ponovo igraju u Matriksu sve ove godine kasnije.

Na kraju krajeva, Lana Vačovski zaista želi da gledamo dalje od površine ogledala koje se reflektuje na nas.

Koliko duboko ide zečja rupa?

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

3 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

%d bloggers like this:
Send this to a friend