Film

Ted Laso, serija koja je osvojila srca gledalaca

Youtube screenshot
Serija Ted Laso, sa Džejsonom Sudejkisom u glavnoj ulozi, osvojila je čak četiri Emi nagrade.

Komedija, koja se originalno emituje na Apple TV+, trenutno je na drugoj sezoni, a u oktobru 2020. je potvrđeno da će biti snimana i treća.

Radnja se kreće oko Teda Lasoa, Amerikanca koji kao trener srednjoškolskih i koledž ekipa američkog fudbala dolazi u Englesku i preuzima posrnuli premijerligaški (fiktivni) klub Ričmond, iako nema nikakvog iskustva ni znanja o fudbalu.

Ideja za seriju nastala od reklame

Zanimljivo je da je lik simpatičnog Teda nastao kao deo reklame za televiziju NBC, a vremenom je dobio svoju seriju.

„Kada smo snimili tu reklamu, ljudi su reagovali fenomenalno – ljubitelji fudbala, ali i američkog fudbala. Kada je ista reakcija bila i na drugu reklamu, Džo Keli, jedan od kreatora serije i Brendan Hant, koji u seriji igra lik „trenera Brade“ (Coach Beard), počele su da se stvaraju ideje u mojoj glavi“, objašnjava Sudejkis.

Dodaje da je osnovna ideja serije da pokaže da na svetu postoje i loše i tužne stvari i da nemamo veliku kontrolu nad tim, iako lik koji tumači prema spoljnom svetu pokazuje nepresušni optimizam.

„Uvek se setim reči koje je izgovorio moj srednjoškolski trener košarke, a to je da je važno kako reagujemo na tužne događaje u životu. Reakcija je jedina stvar nad kojom imamo kontrolu, jer se stvari u životu ili dogode ili ne. Važno je znati kako to da prihvatimo“, istakao je.

Prva sezona, koja ima deset epizoda, premijerno je prikazana 14. avgusta 2020. godine. Druga je počela 23. jula ove godine i završiće se početkom oktobra, a prema prvim informacijama, treća sezona bi trebalo da nam stigne na leto 2022.

Pored Sudejkisa i Hanta, u seriji igraju još Hana Vadingam, Džeremi Svift, Fil Danst, Bret Goldstin, Nik Mohamed, Džuno Templ i Sara Najls.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend