Film

U akciji protiv serije „Squid Game“ – zatvor za sve koji je budu gledali

Youtube screenshot
Kako javlja Radio Free Asia, u Severnoj Koreji pojavile su se ilegalne kopije Netfliksove hit serije "Squid Game".

U toj popularnoj južnokorejskoj seriji 465 takmičara koji su u velikim finansijskim problemima igra izmišljene dečje igre kako bi osvojili 38 miliona dolara. Oni koji ispadaju iz igre jer ne mogu da je dovrše bivaju – ubijeni.

Već početkom godine vlada Severne Koreje zapretila je kaznama za sve one koji gledaju južnokorejske serije. Kazne su ili finansijske ili zatvorske. I pored tih pretnji, kopije serija švercovane su u Severnu Koreju.

Popularnost serije „Squid Game“ je takva da se njene kopije dostavljaju u Severnu Koreju na USB-ima i to morskim putem, brodovima, objavio je RFA.

Situacija sa serijom „Squid Game“ smatra se posebnom pretnjom za vladu Severne Koreje jer je jedan od likova iz serije, Kang Sae-Byeok, poznata i kao igračica broj 067, prebeg iz Severne Koreje koji igra smrtonosnu igru da bi osvojenim novcem pomogla majci i mlađem bratu da pobegnu iz svoje zemlje.

Smatra se da puno građana Severne Koreje može da se identifikuje s osobom koja je pobegla iz Severne Koreje i želi da to uradi i njihova porodica.

Građani Severne Koreje vide još sličnosti iz serije sa situacijom u svojoj zemlji. Jedan građanin rekao je za RFA kako se vlasti u njihovoj zemlji, koja je u finansijskoj krizi, bore na finansijskom tržištu jednako kao i takmičari u seriji.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar