Događaji Film

Uprkos pandemiji u Smederevu održan treći filmski festival podunavskih zemalja – Dunav film fest

Treći filmski festival podunavskih zemalja "Dunav film fest" završen je sinoć je u citadeli despota Djurdja Brankovića u Smederevu dodelom nagrada.

Manifestacija u vreme pandemije korona virusa se uz poštovanje svih naloženih mera, odvijala na nekoliko lokacija u gradu, prikazivanjem po dva ostvarenja za veče.

Mladi žiri je nagradu za najbolji film „Dunavska ladja“ dodelio filmu „Undine“ Kristijana Pecolda.

Nagrada za najbolji film dodeljena je nemačkom filmu „Sestrica“ Stefani Šuat i Veronik Rejmond.

Glumac Lars Ajdinger je za dva filma, „Sestrica“ i „Časovi persijskog“, dobio nagradu za najbolje glumačko ostvarenje.

Autorke filma „Mačka u zidu“ Vesela Kazakova i Mina Mileva, dobitnice su nagrade za najboljeg mladog autora, a nagradu za najbolje glumačko ostvarenje uručema je hrvatskoj glumici Lani Barić za lik Eden u istoimenom filmu.

Ilja Zofin je nagradjen za najbolji scenario za filmsko ostvarenje „Časovi persijskog“ koji je prikazan prve festivalske večeri.

Dunav film fest zatvorio je reditelj Darko Bajić, autor filma „Ime naroda“, koji je premijerno prikazan u smederevskom kastrumu poslednje večeri filmskog festivala podunavskih zemalja.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend