Film

Vinona Rajder: Nikola Đuričko je apsolutna legenda

Youtube screenshot

Youtube screenshot

Četvrta sezona naučnofantastične horor serije „Stranger Things“ imala je najuspešniju premijeru od svih serija na engleskom jeziku u istoriji striming servisa Netfliks. Obožavaoce u Srbiji ponajviše je obradovalo što se u nekoliko novih epizoda pojavljuje srpski glumac Nikola Đuričko na čiji račun stiže pohvale od koleginice Vinone Rajder.

Glumci Vinona Rajder, Dejvid Harbur i Bret Gelman, čija priča se u novim epizodama velikim delom odvija u SSSR-u, govorili su za „Collider“ o iskustvima sa snimanja popularne serije.

Kako piše N1, Vinona Rajder iskoristila je priliku da pohvali Nikolu Đurička sa kojim deli nekoliko scena u četvrtoj sezoni.

Baner Boom93 Android aplikacija

„Zaista mi se svidelo što sam radila sa Nikom (Đuričkom). Bio je apsolutna legenda. Ne mogu da dočekam da ga ljudi upoznaju“, rekla je čuvena glumica.

Bret Gelman, koji u seriji igra paranoičnog teoretičara zavere Marija Baumana, na to je dobacio da je Đuričko „genije komedije“.

Vinona Rajder je srpskog glumca pohvalila i u intervjuu za Entertainment Tonight, ocenjujući da će se publika „zaljubiti u njega“.

Nikola Đuričko u novoj sezoni serije „Stranger Things“ igra prevrtljivog ruskog švercera Jurija koji treba Marija Baumana i Džojs Bajers (Vinona Rajder) da preveze od Aljaske do SSSR-a, kako bi spasili policijskog šefa Džima Hopera koji je na kraju prošle sezone prošao kroz međudimenzionalnu kapiju i završio u radnom logoru u Sibiru.

Prvih sedam epizoda četvrte sezone „Stranger Things“ objavljeno je na Netfliksu 27. maja, a novi doživljaji ekipe iz Hokinsa imali su najuspešniju premijeru od svih serija na engleskom jeziku u istoriji tog striming servisa.

Bilo joj je dovoljno nepunih pet dana da postane najgledanija u čak 83 države, a korisnici širom sveta su u tom periodu odgledali 286,7 miliona sati nove sezone.

Nove epizode na muzičke top liste su donele i neočekivani povratak hatizmatične britanske kantautorke Kejt Buš, čija se pesma „Running Up That Hill“ čuje u nekim od ključnih momenata četvrte sezone.

Hit iz 1985. godine osvojio je obožavatelje „Stranger Things“ i „zakucao“ ga na prvo mesto američke i britanske top liste na Eplovom muzičkom servisu iTunes.