Film

Virtuelni filmski festival na Jutjubu okuplja Kan, Veneciju, Berlin

Dvadeset filmskih festivala, uključujući Kan, Veneciju, Berlin i Toronto, učestvovaće u virtuelnom događaju, koji će omogućiti besplatno gledanje filmova na Jutjubu, najavio je američki festival Trajbeka.

pixabay/ilustracija

Festival pod nazivom „Svi smo jedan: globalni filmski festival“ (YouTube.com/WeAreOne) biće održan od 29. maja do 7. juna, a moći će da se pogledaju dugometražni, kratkometražni, dokumentarni i muzički filmovi, kao i da se prate okrugli stolovi.

Tačan program još nije saopšten, a organizatori navode da će ponuđeni sadržaj biti mešavina novih i starih filmova.

Kanski filmski festival, koji je planiran za period od 12. do 23. maja, trebalo je da bude pomeren za kraj juna, ali su francuske vlasti u međuvremenu zabranile sva okupljanja do sredine jula. Organizatori su potom naznačili da bi Kanski filmski festival mogao da bude održan u novoj „formi“, ne dajući više detalja.

Deo prihoda od festivala će biti doniran Svetskoj zdravstvenoj organizaciji i dobrotvornim organizacijama, najavili su organizatori.

„Često govorimo o ulozi koju filmovi mogu da imaju u inspirisanju i okupljanju ljudi preko granica, kako bi se umirio svet“, prokomentarisala je direktorka Trajbeke Džejn Rozental i dodala da je „celom svetu u ovom trenutku potrebno smirivanje“.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend