Film

“Vrisak” i “Zlatni dečko” otvaraju 2022. u požarevačkom bioskopu

Youtube screenshot

Youtube screenshot

Posle dvonedeljne pauze, od 14. janura požarevački bioskop u okviru Centra za kulturu počinje sa prikazivanjem aktuelnih filmskih ostvarenja.

Dan nakon beogradske premijere nastavak kultnog horora “Vrisak” biće prikazan u Požarevcu 14. januara od 20h.

Baner Boom93 iOS aplikacija za VestiDvadeset pet godina nakon što je niz brutalnih ubistava šokirao tihi grad Vudsboro, novi ubica je navukao Goustfejs masku i počinje da ganja grupu tinejdžera kako bi oživeo tajne iz smrtonosne prošlosti grada.

Nev Kembel (Sidni Preskot), Kortni Koks (Gejl Veders) i Dejvid Arket (Djui Rajli) vraćaju se svojim kultnim ulogama u “Vrisku” zajedno sa Melisom Barerom, Kajlom Galnerom, Mejsonom Gudingom, Miki Medison, Dilanom Minetom, Dženom Ortegom, Džekom Kvejdom, Marli Šelton, Jasmin Savoj Braun i Sonjom Amar.

Domaće ostvarenje u kome glave uloge igraju Denis Murić, Petar Strugar, Andrija Kuzmanović, Igor Benčina, Alisa Radaković, Ljubomir Bulajić i Jovana Gavrilović biće prikazan u subotu, 15. januara od 18h i nedelju, 16. januara od 20h u požarevačkom bioskopu.

Kako glumci filma naglašavaju, ključnu energiju ovom filmu je dao upravo reditelj Janković, koji ih je sve „kupio“ svojim samopouzdanjem i verom u dirljivu filmsku priču o zlatnom dečku, mladom talentovanom fudbaleru problematičnog temperamenta, koji od rane mladosti, zbog svog dara, postaje meta različitih interesa.

Istovremeno, to je priča o veri da nas uvek čeka druga šansa i retko obrađivana tabu tema o tamnoj strani sporta – sprezi fudbalera, menadžera i kriminalaca.

Biletarnica Centra za kulturu radi od 15h, a cena ulaznice za sve projekcije je 250 dinara.