Muzika

BBC: Najbolji albumi i pesme 2021. godine

Youtube screenshot

Youtube screenshot

BBC je objavio spisak najboljih albuma i pesama u 2021. godini, na osnovu kombinovanja više od 30 lista na kraju godine koje su objavili najuticajniji muzički časopisi, blogovi, novine i emiteri iz celog sveta.

“Sometimes I Might Be Introvert”, četvrti album Lil Simz, reperke rođene u Londonu, proglašen je za najbolju ploču 2021. Album je bio na vrhu “BBC News”, ankete koja je kombinovala rezultate lista 30 kritičara na kraju godine.

Prvo mesto dolazi nekoliko dana nakon što je Liz Simz, čije je pravo ime Simbiatu Ajikavo, nominovana za četiri Brit nagrade, uključujući one za najboljeg izvođača i album godine.

Baner Boom93 iOS aplikacija za VestiOstali umetnici na listi su Adel, Olivija Rodrigo i Lil Nas Iks, a svi su, poput pobednice, ‘opevali’ lična iskustva – razvod, sumnja u sebe, rasizam i homofobija, kako bi stvorili najupečatljiviju muziku ove godine.

Olivija Rodrigo je takođe bila na vrhu BBC-jeve top-liste najboljih singlova godine sa “Good 4U”, drugo mesto pripalo je pesmi “Montero” koju izvodi Lil Nas Iks, dok je proširena i ponovo snimljena verzija pesme Tejlor Svift iz 2012. godine “All Too Well” zauzela treće mesto.

Ali neke od najprodavanijih pesama ove godine nisu naišle na odobravanje kritičara.

“Bad Habits” Eda Širana, koja je provela 11 nedelja na prvom mestu, nije dobila nijedan glas, dok je “Butter” – letnja plesna himna grupe BTS za dlaku prošla među prvih 20.

Slično tome, veliki novi albumi Koldpleja, Drejka i Abe, gotovo da nisu ni dobili glasove kada je u pitanju rangiranje ovogodišnjih izdanja.

Umesto toga, na listi su se našla izdanja manje poznatih izvođača kao što su Tajler “The Creator” i grupa “Self Esteem”.