Muzika

Članovi grupe ABBA neće se pojaviti na 50. godišnjici svoje evrovizijske pobede

Youtube screenshot

Youtube screenshot

Dva člana grupe ABBA rekla su u jednom intervjuu kako bend neće nastupiti naredne godine na Evroviziji, koja će se održati u Švedskoj.

U intervjuu za BBC, Bjorn Ulveus i Beni Anderson rekli su da nema šanse da će bend nastupiti na narednoj Evroviziji, uprkos 50. godišnjici njihove pobede.

Švedska će po sedmi put biti domaćin ovog događaja nakon što je Lorin pobedila u Liverpulu, a prva pobeda bila je baš ona koju je ABBA postigla 1974. godine.

„Ja to ne želim. A ako ja to ne želim, neće hteti ni ostali. Isto je za svakog od nas četvoro. Ako neko kaže ne – onda je ne“, rekao je Anderson.

Ulveus je na to dodao: „Možemo da proslavimo 50 godina benda ABBA a da mi nismo na bini“.

ABBA, koju su pored njih dvojice činile i Agneta Faltskog i Ani-Frid Lingštad, postala je popularna nakon evrovizijske pobede, a posle toga su bili među najprodavanijim bendovima na svetu.

Iako su postojali samo do 1981. godine, kasnije kompilacije su ih vratile i održale na pojedinim plejlistama, a 2021. snimili su i novi album, prvi posle 40 godina.

Tada su započeli i novi format koncerata sa digitalno podmlađenim avatarima, koje su nazvali „abatari“ i koji nastupaju u Londonu, a za koje bi voleli da nastupaju i u Australiji.

Izvor: The Guardian