Muzika

Depeche Mode najavljuju prve nastupe uživo nakon pet godina

Youtube screensot

Youtube screensot

Legendarni Depeche Mode najavili su danas na posebnom eventu u Berlinu da izdaju novi album i kreću na svjetsku turneju u 2023. Turneja Memento Mori podržat će nadolazeći 15. studijski album benda, „Memento Mori“, koji bi trebao izaći u proljeće 2023.

Dave Gahan i Martin Gore otkrili su danas da će turneja započeti posebnim, ograničenim datumima u severnoameričkim arenama počevši od 23. marta, pre nego što bend krene u Europu na svoju letnju stadionsku turneju. Ovi ograničeni datumi u Severnoj Americi uključiva će Madison Square Garden u New Yorku, United Center u Chicagu, Kia Forum u Los Angelesu i Scotiabank Arenu u Torontu. Bend će započeti svoju europsku stadionsku turneju 16. maja, s poznatim stanicama uključujući Stade de France u Parizu, Olimpijski stadion u Berlinu, stadion San Siro u Milanu i stadion Twickenham u Londonu.

Govoreći o „Memento Mori“, Martin Gore komentira: „Počeli smo raditi na ovom projektu početkom pandemije, a njegove su teme bile izravno inspirirane tim vremenom. Nakon Fletchove smrti, odlučili smo nastaviti jer smo sigurni da je to ono što bi on želio, a to je projektu zaisto dalo dodatnu razinu značenja.“ Dave Gahan je dodao, „Fletchu bi se svideo ovaj album. Stvarno se veselimo što ćemo ga uskoro podeliti s vama i jedva čekamo da vam ga predstavimo uživo na nastupima sledeće godine.“

Turneja Memento Mori biće 19. turneja Depeche Modea i njihova prva u više od pet godina. Zadnja turneja benda, „Global Spirit Tour 2017.-2018.“, bila je najduža do sada gde je bendom svirao pred više od 3 miliona obožavatelja tokom 130 nastupa dalje Evrope i Severne Amerike.

„Memento Mori“ je 15. studijski album Depeche Modea i nastavak kritički hvaljenog „Spirita“ iz 2017. „Memento Mori“ biće objavljen širom sveta u proleće 2023. za izdavačku kuću Columbia Records.

Nakon prodanih više od 100 miliona ploča i odsviranih koncerata pred više od 35 milijuna obožavatelja širom sveta, Depeche Mode ostaje muzička sila koja se stalno razvija i ima jedinstven glazbeni uticaj. Neizbrisiva inspiracija obožavateljima, kritičarima i umetnicima, Depeche Mode nastavlja ići napred, s albumom „Memento Mori“ i istoimenom turnejom koja predstavlja otvaranje najnovijeg poglavlja neprevaziđenog i trajnog naslijeđa.