Muzika

Depeche Mode najavljuju prve nastupe uživo nakon pet godina

Youtube screensot
Legendarni Depeche Mode najavili su danas na posebnom eventu u Berlinu da izdaju novi album i kreću na svjetsku turneju u 2023. Turneja Memento Mori podržat će nadolazeći 15. studijski album benda, „Memento Mori“, koji bi trebao izaći u proljeće 2023.

Dave Gahan i Martin Gore otkrili su danas da će turneja započeti posebnim, ograničenim datumima u severnoameričkim arenama počevši od 23. marta, pre nego što bend krene u Europu na svoju letnju stadionsku turneju. Ovi ograničeni datumi u Severnoj Americi uključiva će Madison Square Garden u New Yorku, United Center u Chicagu, Kia Forum u Los Angelesu i Scotiabank Arenu u Torontu. Bend će započeti svoju europsku stadionsku turneju 16. maja, s poznatim stanicama uključujući Stade de France u Parizu, Olimpijski stadion u Berlinu, stadion San Siro u Milanu i stadion Twickenham u Londonu.

Govoreći o „Memento Mori“, Martin Gore komentira: „Počeli smo raditi na ovom projektu početkom pandemije, a njegove su teme bile izravno inspirirane tim vremenom. Nakon Fletchove smrti, odlučili smo nastaviti jer smo sigurni da je to ono što bi on želio, a to je projektu zaisto dalo dodatnu razinu značenja.“ Dave Gahan je dodao, „Fletchu bi se svideo ovaj album. Stvarno se veselimo što ćemo ga uskoro podeliti s vama i jedva čekamo da vam ga predstavimo uživo na nastupima sledeće godine.“

Turneja Memento Mori biće 19. turneja Depeche Modea i njihova prva u više od pet godina. Zadnja turneja benda, „Global Spirit Tour 2017.-2018.“, bila je najduža do sada gde je bendom svirao pred više od 3 miliona obožavatelja tokom 130 nastupa dalje Evrope i Severne Amerike.

„Memento Mori“ je 15. studijski album Depeche Modea i nastavak kritički hvaljenog „Spirita“ iz 2017. „Memento Mori“ biće objavljen širom sveta u proleće 2023. za izdavačku kuću Columbia Records.

Nakon prodanih više od 100 miliona ploča i odsviranih koncerata pred više od 35 milijuna obožavatelja širom sveta, Depeche Mode ostaje muzička sila koja se stalno razvija i ima jedinstven glazbeni uticaj. Neizbrisiva inspiracija obožavateljima, kritičarima i umetnicima, Depeche Mode nastavlja ići napred, s albumom „Memento Mori“ i istoimenom turnejom koja predstavlja otvaranje najnovijeg poglavlja neprevaziđenog i trajnog naslijeđa.

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar