Muzika

Doli Parton izdaje rok album sa obradama bendova Led Zeppelin, Rolling Stones i Lynyrd Skynyrd

YouTube screenshot

YouTube screenshot

Doli Parton, kantri ikona koja je ove godina postala jedan od novih članova Rokenrol kuće slavnih, najavila je da će naredne godine snimiti rok album na kome će se naći obrade mnogih poznatih pesama.

Ona je gostujući u emisiji The Tonight Show Starring Jimmy Fallon rekla: „Ja sam sada rok zvezda – tako mi kažu! To je prava čast! Snimiću i album jer želim da opravdam svo to poverenje!“.

Kaže da je oduvek želela da snimi rokenrol album jer je njen muž zaljubljenik u ovu vrstu muzike, a da je sada pravo vreme za to. Najavila je album za narednu godinu, pod nazivom Rock Star.

Na tom albumu će se naći njene obrade mnogih poznatih rok pesama, kao što su Purple Rain, [I Can’t Get No] Satisfaction, Stairway To Heaven, Freebird i druge, a Parton će prenositi novogodišnje proslave u Majamiju zajedno sa Majli Sajrus.

Takođe, Parton je izjavila da bi volela da joj se Robert Plant i Džimi Pejdž pridruže na novoj verziji čuvene pesme Stairway to Heaven, koju je ona obradila u blugras stilu na albumu Halos & Horns iz 2002. godine.