Muzika

Izabrano 16 takmičarskih bendova za gitarijadu u Velikom Gradištu

Foto. printskrin

Foto. printskrin

Izabrani su bendovi za takmičarski deo 6. Velikogradištanske gitarijade. U petak, 5. avgusta sviraće 8 takmičarskih bendova, a u subotu 6. svgusta nastupiće još 8. Večeras, u revijalnom delu nastupaju Revoltni peron, Artan Lili, Kanda, Kodža i Nebojša, a 6. avgusta Mehanizam iz Užica, Partibrejkersi  i Divert iz Požarevca.

Ove godine se bendovi iz Srbije i regiona, predstavljaju sa tri autorske numere. Za sve takmičare, predviđeni su i prigodni pokloni u vidu zahvalnice za učešće na gitarijadi, majice i bedževi gitarijade, opreme za gitare.  Pored novčane nagrade za prva tri mesta, dodeliće se i nagrada za najboljeg gitaristu (električna gitara), a pobednički bend dobija plasman na 7. Bunt rok festival, kao i trodnevno snimanje u studiju „Bara wired“ (Novi Beograd).
Nagradni fond za najbolje bendove je za prvo mesto- 50.000 , drugo mesto- 30.000 i treće – 20.000 dinara.
Nakon prvog takmičarskog dela, nastupiće revijalni bendovi Artan Lili od 23 h i Kanda, Kodža i Nebojša od 00:30h. U subotu, 6. avgusta nastavlja se takmičarski deo, a nakon toga sledi nastup bendova „Partibrejkersi“ od 23h i „Divert“ iz Požarevca u 00:30h.
FOto: printskrin. FB stranica