Muzika

Keni nije mrtav: Scena preplavljena mladim bendovima, što više to bolje

Foto: LiveProduction / Keni nije mrtav
"Imponuje nam kad nas najavljuju kao jedan od koncertno najaktivnijih bendova u regionu, to lepo zvuči", rekao za N1 jedan od članova benda "Keni nije mrtav" Matija Pešić. Ovaj bend nedavno je objavio svoj debi album „Ajmo da plešemo“.

Bend „Keni nije mrtav“ svirao je na brojnim fesitvalima, ali najviše voli da nastupa kod kuće – u Kruševcu. „Mada je svugde gde se napravi dobra atmosfera lepo svirati“, dodaje Pešić.

„Scena je preplavljena mladim bendovima koji vole živu svirku, može se reći da je to novi novi talas, to je jako lepo i drago mi je zbog toga – što više to bolje“, dodaje on.

Ovaj gitarski trio postao je prepoznatljiv po kombinaciji svojih energičnih nastupa, dobrih žurki i atmosferične lirike koja opisuje svakodnevnicu običnog čoveka u svojim dvadesetim, zatečenog u ovom vremenu.

Album, sastavljen od deset pesama, predstavlja celinu raznih poruka i priča autora i pevača benda Mateje Đokića, praćenih iskrenom rokenrolom svirkom. „Prati priču jednog dečaka koji je nesnađen u ovom vremenu“; navodi član benda za N1.

Turneju povodom objavljivanja albuma, Keniji su otpočeli krajem oktobra, kao specijalni gosti na rasprodatom koncertu i promociji albuma benda Joker Out u kultnoj „Cvetličarni“ u Ljubljani.

Pored Mateje (autor, vokal, gitara) članovi grupe Keni nije mrtav su Matija Pešić (bas, vokali) i Sava Tomić (bubanj, controller, samplepad) koji je većinskim delom i producent albuma, uz neizmernu pomoć i saradnju benda sa Dejom Vučkovićem i Goranom Antovićem na nekoliko pesama.

Izlazak albuma prati i VHS spot za naslovnu numeru „Ajmo da plešemo“, a Keniji su trenutno posvećeni svojoj „never-ending“ turneji, snimanju spotova kao i promociji albuma.

„Turneja se tako zove jer se neće završiti do narednog albuma verovatno“, objašnjava Pešić.

Od 5. novembra album „Ajmo da plešemo“ je dostupan na svim striming servisima.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend